ale vieš, na čo sa ti je vylodiť? keď aj pri prieniku ti padnú transportné člny a teda aj vojsko. A nebudeš predsa rabovať suroviny z mesta s prienikom a nebudeš ani mesto obsadzovať s prienikom, keďže v prístave je kopu birém a prienikom im nič nespravíš.
a keď teda píšeš, že mám niečo navrhnúť, tak skúsim toto:
Prienik by som spravil podobným štýlom ako tie mýtické jednotky. Kebyže pošleš útok s prienikom padnú všetky ZL, ktoré sú v doprovode.
Prvá varianta: Prienik by si mohol použiť len vtedy, kebyže z mesta ktorého útočíš, pomer
ZL a transportných člnov je napr. 1:1, alebo 2:1, proste hocijaký. ZL by padli ale všetky (teda v tom prípade, kebyže je v obrane oveľa viac birém) ale transportné člny by sa vylodili všetky, preto dávam ten pomer a lepšie by bol vyšší pre ZL, aby bol útok pechotou slabší, nebol by taký silný ako normálny útok, ale zas by si mal istotu, že sa to vylodí a v obrane budú potrebné aj pešie jednotky, nielen birémy.
Druhá varianta: Pri útoku s prienikom by sa bral do úvahy pomer
ZL:Birémy a následne pomer ZL a člnov, ktoré sa vylodia, v závislosti od toho prvého pomeru. Napr. v prístave obrancu by bolo 1 000 birém (situácia, kebyže ideš mesto obsadiť) v útoku pošleš 20 ZL a 60 transportných člnov. Pomer ZL k birémam by bol 1:50, teda k takému pomeru by zodpovedalo nejaké % transportných člnov, ktoré budú zničené. Ja neviem, napr. 15%. To by všetko trebalo prepočítať v simulátoroch a podobne.
Tak čo teraz vravíš?