V tvojej formacii ti chyba nieco proti tupym zbraniam - hopliti alebo vozy.
Demolicne lode by som velmi nerobil podla mna su zbytocne.
Pri pegasovi sa moze stat toto ak robis podla surovin.
Pegas ma silnu obranu proti tupym ale slabsiu proti ostatnym zbraniam. Stoji vela dreva, takze ked ho vyrabas tak ti ostane menej dreva na ostatne jednotky, takze vyrobis menej lukov a mecov a tvoja obrana potom bude slabsia proti ostrym a strelnym.
Ale tak vacsinou mate pegasy asi len 2% miest. Zvysnych 48% obrannych miest to vybalancuje.
To pisem len pre teba skipi ak by si sa nahodou rozhodol mat 10% - 20% miest orientovanych na pegasy
, tak ze sa mozes stretnut s takym problemikom.
Na obrane je dobre ze idealna obrana z klasickych jednotiek chce pomer dreva : kamena : striebra priblizne 2 : 1 : 2. Ak vyrabas podla suriek tak by si mal mat priblizne rovnako - povedzme ze kamen minas na feesty a hradby takze sa ti na vojackov zvysy menej.
V utoku to take pekne nie je. Utocne jednotky stoja strasne vela striebra. Suroviny na utocnikov sa rovnomerne minat nedaju.
Ak casto utocis tak mozes mat nedostatok striebra a nadbytok dreva.
Ale sa tu popisalo kym som napisal prispevok.
Z mytickych jednotiek sa do obrany hodia len Pegas, Kerberus a Meduza. Vo svete hrdinov to moze byt aj Diviak.
Je tazke povedat ktory z bohov je dobry na obranu. To ze ma boh obranne jednotky neznamena ze ma obranne kuzla. Zo zaciatku hry maju podla mna najvacsi vplyv kuzla, myticke jednotky az neskor.
Boh specialne orientovany na obranne kuzla tu velmi asi neni.
Najblizsie ma k nemu podla mna Zeus lebo on nema ziadne kuzla ktore by si na zaciatku hry vyuzil na utok. Preto je zo zaciatku podla mna obranny boh a neskor ked uz vyrabas mantikory tak je utocny boh.
Atenine kuzla by som velmi obranne nenazyval. Vhodne su skor pre dobyvatela - stratega. A dobyvatelmi strategmi byvaju skor utocni hraci. V neskorsich fazach hry ked uz kuzla nie su tak efektivne a zacinas vyrabat obranne myticke jednotky tak je to obranny boh.
Tolko k obrane bohov. Viac o bohoch v teme
http://forum.sk.grepolis.com/showthread.php?t=1953